Browsing Aşçılık Programı by Title
Now showing items 1-20 of 28
-
Analysis of some physicochemical, rheological, sensorial properties, and probiotic viability of fermented milks containing enterococcus faecium and enterococcus durans strains
(Institute of Food Science & Technology, 2020)The aim of this research was to observe the combined usability of Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains, which are resistant to adverse environmental conditions, together with commercial probiotic starters ... -
An application of selected enterococci using Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in set-style probiotic yoghurt-like products
(Elsevier, 2021)The present study aimed to develop a novel dairy product by combining Bifidobacterium lactis subsp. lactis BB 12® with proven probiotic properties with Enterococcus faecium K67E3 and Enterococcus durans K63E1, which possess ... -
Beykent University Archives of Health Science and Research
(Beykent Üniversitesi, 2020)Beykent University Archives of Health Science and Research book which was created with great devotion, experiences and valuable works of academicians has been published. I would like to thank our authors who contributed ... -
Coğrafi işaretli gastronomik lezzetler : İzmir örneği
(İKSAD Publishing House, 2019)Coğrafi işaretler, bir ürünün ait olduğu bölgeyi, sahip olduğu özelliklerini ifade eden, özgünlüğünü koruyarak gelecek nesillere aktaran işaretlerdir. Bölgede yiyecek içecek kültürü ile yöreye özgü üretilip sunulan ürünler ... -
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(İstanbul Aydın Üniversitesi, 2020)Türkiye, coğrafi konumu itibariyle tarımsal ve hayvansal ürün çeşitliliğinin fazla olduğu ve bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen toplumların bir arada bulunmasıyla zengin mutfak kültürünün oluştuğu bir ülkedir. Sahip ... -
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Türkiye mutlak konumu itibari ile farklı iklimlerin seyrettiği bir ülkedir. İklimsel çeşitlilik tarım ve hayvancılık sektöründe ürün çeşitliliğini de beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen ... -
Çadırdan saraya Türk mutfağı
(Kastamonu Üniversitesi, 2018)Türkler Orta Asya’dan göç ederken gittikleri yerlere geleneklerini de götürmüşlerdir. Anadolu’ya yerleşen Türkler, eski beslenme alışkanlıklarını muhafaza etmekle birlikte, yeni yemek kültürleriyle de karşılaşmış ve bunlardan ... -
Detection of Antibiotic Resistance and Resistance Genes in Enterococci Isolated from Sucuk, a Traditional Turkish Dry-Fermented Sausage
(KOREAN SOC FOOD SCIENCE ANIMAL RESOURCES, 2017)The aim of this study was to isolate enterococci in Sucuk, a traditional Turkish dry -fermented sausage and to analyze isolates for their biodiversity, antibiotic resistance patterns and the presence of some antibiotic ... -
Detection of Antibiotic Resistance and Resistance Genes in Enterococci Isolated from Sucuk, a Traditional Turkish Dry-Fermented Sausage (vol 37, pg 670, 2017)
(KOREAN SOC FOOD SCIENCE ANIMAL RESOURCES, 2017)This study was financially supported by the Süleyman Demirel University Scientific Research Project Coordination Unit through project number 3791-YL2-13. Part of this study was presented as a poster presentation at the 2nd ... -
Evaluation of antimicrobial activity and antibiotic susceptibility profiles of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus strains isolated from commercial yoghurt starter cultures
(Sociedade Brasileira de Ciencia e Tecnologia de Alimentos, SBCTA, 2021)This research investigated the antimicrobial activity and antibiotic susceptibilities of nine Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus strains and nine Streptococcus thermophilus strains isolated from commercial yoghurt ... -
Farklı starter kültür kullanımının yoğurtların tekstürel ve viskozite özelliklerine etkisi
(Ege Üniversitesi, 2021)Amaç: Yoğurt üretiminde starter kültürler, depolama süresi boyunca üründe önemlidüzeyde tat ve aroma değişimine neden olmadan ürünün raf ömrünü uzatma,viskozite ve tekstürel özelliklerini iyileştirmek, tüketici beklentilerine ... -
Fermente süt içeceklerinde süt bazlı protein kullanım olanakları
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Doğal yaşamın bir parçasını oluşturan ve insanlık tarihi ile eş bir geçmişe sahip olan fermente süt ürünleri, günümüzde süt endüstrisinin de önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllardaki çalışmaların odak noktası ... -
Fermente süt ürünlerinde tüketici algısı: tutundurma stratejileri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Süt ve süt ürünleri canlıların büyüme ve gelişmeleri için ihtiyacı olan besin öğelerini bünyesinde bulunduran önemli gıdalardır. Fermente süt ürünleri bu kategori içerisinde sütün zengin bileşiminden gelen yapısının yanı ... -
Fermente süt ürünlerinin insan sağlığına etkisi
(Osman SAĞDIÇ, 2018-08-05)Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığının iyileştirilmesi için yüksek bir potansiyele sahip olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Fermente süt ürünleri insan beslenmesinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllarda ... -
Görme engellilerin gıda seçiminde ambalajın etkileri ve çözüm sunan yeni ambalaj tasarımları
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan gıdalar, insanların hayatlarını sağlıklı ve güçlü bir şekilde devam ettirmesini sağlar. Bundan dolayı beslenme, insanların günlük ihtiyaçlarının başında gelir. Toplumumuzda ... -
Incorporation of propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii in probiotic dairy drink production: physicochemical, rheological, microbiological and sensorial properties
(SDT Society of Dairy Technology, 2020)The aim of this study was to investigate the use of Propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii as a combined culture with Lactobacillus acidophilus (AP), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BP), Lactobacillus ... -
Kalite çemberleri ve TKY uygulamalarında kullanılabilecek araçlar
(Lisans Yayıncılık, 2017)İşletmelerin son yıllarda büyük önem verdiği kalite çemberleri, toplam kalite yönetimi içinde sürekli gelişmeyi sağlamak amacıyla Japonya’da başarıyla uygulanan ve tüm dünyaya yayılan bir kavramdır. Kalite çemberleri aynı ... -
Kefir: Bileşimi ve anti-ajan özellikleri
(İKSAD Publishing House, 2019)Geçmişten günümüze geleneksel olarak üretilen kefir, sütteki laktozun başta laktik asit bakterileri (LAB) ve mayalar olmak üzere mikroorganizmalar tarafından laktik asit ve alkol fermentasyonları ile parçalanması sonucu ... -
Laktik starter kültür üretim teknolojisi
(Osman SAĞDIÇ, 2017-12-31)Starter kültür, fermantasyon sürecini hızlandırıp yönlendirerek istenen özelliklerde fermente gıda üretmek amacıyla hammaddeye katılan mikroorganizma kültürü olarak tanımlanabilir. Fermente gıda üretiminde en çok kullanılan ... -
Production of set-type yoghurt using Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains with probiotic potential as starter adjuncts
(Wiley-Blackwell, 2020)The study investigated the potential use of Enterococcus faecium and E.durans strains as adjunct cultures in the production of set‐type probiotic yoghurt. There were significant changes and differences in the pH, titratable ...