Browsing by Author "Saygılı, Derya"
Now showing items 1-15 of 15
-
Analysis of some physicochemical, rheological, sensorial properties, and probiotic viability of fermented milks containing enterococcus faecium and enterococcus durans strains
Yerlikaya, Oktay; Akpınar, Aslı; Saygılı, Derya (Institute of Food Science & Technology, 2020)The aim of this research was to observe the combined usability of Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains, which are resistant to adverse environmental conditions, together with commercial probiotic starters ... -
An application of selected enterococci using Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in set-style probiotic yoghurt-like products
Yerlikaya, Oktay; Saygılı, Derya; Akpınar, Aslı (Elsevier, 2021)The present study aimed to develop a novel dairy product by combining Bifidobacterium lactis subsp. lactis BB 12® with proven probiotic properties with Enterococcus faecium K67E3 and Enterococcus durans K63E1, which possess ... -
Coğrafi işaretli gastronomik lezzetler : İzmir örneği
Saygılı, Derya; Demirci, Hande; Samav, Ufuk (İKSAD Publishing House, 2019)Coğrafi işaretler, bir ürünün ait olduğu bölgeyi, sahip olduğu özelliklerini ifade eden, özgünlüğünü koruyarak gelecek nesillere aktaran işaretlerdir. Bölgede yiyecek içecek kültürü ile yöreye özgü üretilip sunulan ürünler ... -
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
Saygılı, Derya; Demirci, Hande; Samav, Ufuk (İstanbul Aydın Üniversitesi, 2020)Türkiye, coğrafi konumu itibariyle tarımsal ve hayvansal ürün çeşitliliğinin fazla olduğu ve bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen toplumların bir arada bulunmasıyla zengin mutfak kültürünün oluştuğu bir ülkedir. Sahip ... -
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
Saygılı, Derya; Demirci, Hande; Samav, Ufuk (Sidas Medya Tanıtım, 2019)Türkiye mutlak konumu itibari ile farklı iklimlerin seyrettiği bir ülkedir. İklimsel çeşitlilik tarım ve hayvancılık sektöründe ürün çeşitliliğini de beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen ... -
Evaluation of antimicrobial activity and antibiotic susceptibility profiles of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus strains isolated from commercial yoghurt starter cultures
Yerlikaya, Oktay; Saygılı, Derya; Akpınar, Aslı (Sociedade Brasileira de Ciencia e Tecnologia de Alimentos, SBCTA, 2021)This research investigated the antimicrobial activity and antibiotic susceptibilities of nine Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus strains and nine Streptococcus thermophilus strains isolated from commercial yoghurt ... -
Farklı starter kültür kullanımının yoğurtların tekstürel ve viskozite özelliklerine etkisi
Akan, Ecem; Yerlikaya, Oktay; Saygılı, Derya; Kınık, Özer (Ege Üniversitesi, 2021)Amaç: Yoğurt üretiminde starter kültürler, depolama süresi boyunca üründe önemlidüzeyde tat ve aroma değişimine neden olmadan ürünün raf ömrünü uzatma,viskozite ve tekstürel özelliklerini iyileştirmek, tüketici beklentilerine ... -
Fermente süt içeceklerinde süt bazlı protein kullanım olanakları
Saygılı, Derya; Karagözlü, Cem (Sidas Medya Tanıtım, 2019)Doğal yaşamın bir parçasını oluşturan ve insanlık tarihi ile eş bir geçmişe sahip olan fermente süt ürünleri, günümüzde süt endüstrisinin de önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllardaki çalışmaların odak noktası ... -
Fermente süt ürünlerinde tüketici algısı: tutundurma stratejileri
Aksu, Aykut; Saygılı, Derya (Sidas Medya Tanıtım, 2019)Süt ve süt ürünleri canlıların büyüme ve gelişmeleri için ihtiyacı olan besin öğelerini bünyesinde bulunduran önemli gıdalardır. Fermente süt ürünleri bu kategori içerisinde sütün zengin bileşiminden gelen yapısının yanı ... -
Incorporation of propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii in probiotic dairy drink production: physicochemical, rheological, microbiological and sensorial properties
Yerlikaya, Oktay; Akpınar, Aslı; Saygılı, Derya; Karagözlü, Nural (SDT Society of Dairy Technology, 2020)The aim of this study was to investigate the use of Propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii as a combined culture with Lactobacillus acidophilus (AP), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BP), Lactobacillus ... -
Kefir: Bileşimi ve anti-ajan özellikleri
Saygılı, Derya; Karagözlü, Cem (İKSAD Publishing House, 2019)Geçmişten günümüze geleneksel olarak üretilen kefir, sütteki laktozun başta laktik asit bakterileri (LAB) ve mayalar olmak üzere mikroorganizmalar tarafından laktik asit ve alkol fermentasyonları ile parçalanması sonucu ... -
Production of set-type yoghurt using Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains with probiotic potential as starter adjuncts
Akpınar, Aslı; Saygılı, Derya; Yerlikaya, Oktay (Wiley-Blackwell, 2020)The study investigated the potential use of Enterococcus faecium and E.durans strains as adjunct cultures in the production of set‐type probiotic yoghurt. There were significant changes and differences in the pH, titratable ... -
Rheological properties and microbiological characteristics of kefir produced from different milk types
Saygılı, Derya; Döner, Deniz; İçier, Filiz; Karagözlü, Cem (Sociedade Brasileira de Ciencia e Tecnologia de Alimentos, SBCTA, 2022)Kefir is a refreshing fermented dairy product which has flowing consistency, uniform and bright appearance with mild yetaste and flavor. Traditional or industrial methods can be applied for the production of kefir using ... -
Set tipi probiyotik yoğurt üretiminde enterococcus faecium ve enterococcus durans suşlarının lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus ile kombine kullanımı
Yerlikaya, Oktay; Akpınar, Aslı; Saygılı, Derya (Sidas Medya Tanıtım, 2019)Enterokoklar gıda mikrobiyolojisi açısından önem taşıyan laktik asit bakterilerdir. İnsan ve çeşitli çiftlik hayvanlarının intestinal sistemi doğal ortamları olması nedeniyle başta gıda ve yemler olmak üzere her yerde ... -
Yerel mutfak ve sağlıklı beslenme arasındaki ilişkinin incelenmesi: İzmir ili örneği
Saygılı, Derya; Günaydın, Özge Elmas; Küçükaltan, Derman; Demirci, Hande; Özden, Onur (İstanbul Aydın Üniversitesi, 2022)Beslenme, insanları içine alan bir yaşam etkinliğidir. Günümüzde bireylerin bölgesel düzeyde tüketim alışkanlıkları toplumların sosyokültürel özellikleri hakkında bilgi sunmaktadır. İzmir ili, tarih boyunca farklı kültürel ...