Browsing by Author "Sağdıç, Osman"
Now showing items 1-2 of 2
-
Fermente süt ürünlerinin insan sağlığına etkisi
Demirgül, Furkan; Sağdıç, Osman (Osman SAĞDIÇ, 2018-08-05)Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığının iyileştirilmesi için yüksek bir potansiyele sahip olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Fermente süt ürünleri insan beslenmesinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllarda ... -
Laktik starter kültür üretim teknolojisi
Demirgül, Furkan; Sağdıç, Osman (Osman SAĞDIÇ, 2017-12-31)Starter kültür, fermantasyon sürecini hızlandırıp yönlendirerek istenen özelliklerde fermente gıda üretmek amacıyla hammaddeye katılan mikroorganizma kültürü olarak tanımlanabilir. Fermente gıda üretiminde en çok kullanılan ...