Browsing by Author "Demirgül, Furkan"
Now showing items 1-5 of 5
-
Çadırdan saraya Türk mutfağı
Demirgül, Furkan (Kastamonu Üniversitesi, 2018)Türkler Orta Asya’dan göç ederken gittikleri yerlere geleneklerini de götürmüşlerdir. Anadolu’ya yerleşen Türkler, eski beslenme alışkanlıklarını muhafaza etmekle birlikte, yeni yemek kültürleriyle de karşılaşmış ve bunlardan ... -
Detection of Antibiotic Resistance and Resistance Genes in Enterococci Isolated from Sucuk, a Traditional Turkish Dry-Fermented Sausage
Demirgül, Furkan; Tuncer, Yasin (KOREAN SOC FOOD SCIENCE ANIMAL RESOURCES, 2017)The aim of this study was to isolate enterococci in Sucuk, a traditional Turkish dry -fermented sausage and to analyze isolates for their biodiversity, antibiotic resistance patterns and the presence of some antibiotic ... -
Detection of Antibiotic Resistance and Resistance Genes in Enterococci Isolated from Sucuk, a Traditional Turkish Dry-Fermented Sausage (vol 37, pg 670, 2017)
Demirgül, Furkan; Tuncer, Yasin (KOREAN SOC FOOD SCIENCE ANIMAL RESOURCES, 2017)This study was financially supported by the Süleyman Demirel University Scientific Research Project Coordination Unit through project number 3791-YL2-13. Part of this study was presented as a poster presentation at the 2nd ... -
Fermente süt ürünlerinin insan sağlığına etkisi
Demirgül, Furkan; Sağdıç, Osman (Osman SAĞDIÇ, 2018-08-05)Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığının iyileştirilmesi için yüksek bir potansiyele sahip olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Fermente süt ürünleri insan beslenmesinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllarda ... -
Laktik starter kültür üretim teknolojisi
Demirgül, Furkan; Sağdıç, Osman (Osman SAĞDIÇ, 2017-12-31)Starter kültür, fermantasyon sürecini hızlandırıp yönlendirerek istenen özelliklerde fermente gıda üretmek amacıyla hammaddeye katılan mikroorganizma kültürü olarak tanımlanabilir. Fermente gıda üretiminde en çok kullanılan ...