Search
Now showing items 1-10 of 15
Fermente süt ürünlerinde tüketici algısı: tutundurma stratejileri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Süt ve süt ürünleri canlıların büyüme ve gelişmeleri için ihtiyacı olan besin öğelerini bünyesinde bulunduran önemli gıdalardır. Fermente süt ürünleri bu kategori içerisinde sütün zengin bileşiminden gelen yapısının yanı ...
Coğrafi işaretli gastronomik lezzetler : İzmir örneği
(İKSAD Publishing House, 2019)
Coğrafi işaretler, bir ürünün ait olduğu bölgeyi, sahip olduğu özelliklerini ifade eden, özgünlüğünü koruyarak gelecek nesillere aktaran işaretlerdir. Bölgede yiyecek içecek kültürü ile yöreye özgü üretilip sunulan ürünler ...
Kefir: Bileşimi ve anti-ajan özellikleri
(İKSAD Publishing House, 2019)
Geçmişten günümüze geleneksel olarak üretilen kefir, sütteki laktozun başta laktik asit bakterileri (LAB) ve mayalar olmak üzere mikroorganizmalar tarafından laktik asit ve alkol fermentasyonları ile parçalanması sonucu ...
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(İstanbul Aydın Üniversitesi, 2020)
Türkiye, coğrafi konumu itibariyle tarımsal ve hayvansal ürün çeşitliliğinin fazla olduğu ve bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen toplumların bir arada bulunmasıyla zengin mutfak kültürünün oluştuğu bir ülkedir. Sahip ...
Set tipi probiyotik yoğurt üretiminde enterococcus faecium ve enterococcus durans suşlarının lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus ile kombine kullanımı
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Enterokoklar gıda mikrobiyolojisi açısından önem taşıyan laktik asit bakterilerdir. İnsan ve çeşitli çiftlik hayvanlarının intestinal sistemi doğal ortamları olması nedeniyle başta gıda ve yemler olmak üzere her yerde ...
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Türkiye mutlak konumu itibari ile farklı iklimlerin seyrettiği bir ülkedir. İklimsel çeşitlilik tarım ve hayvancılık sektöründe ürün çeşitliliğini de beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen ...
Analysis of some physicochemical, rheological, sensorial properties, and probiotic viability of fermented milks containing enterococcus faecium and enterococcus durans strains
(Institute of Food Science & Technology, 2020)
The aim of this research was to observe the combined usability of Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains, which are resistant to adverse environmental conditions, together with commercial probiotic starters ...
Production of set-type yoghurt using Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains with probiotic potential as starter adjuncts
(Wiley-Blackwell, 2020)
The study investigated the potential use of Enterococcus faecium and E.durans strains as adjunct cultures in the production of set‐type probiotic yoghurt. There were significant changes and differences in the pH, titratable ...
Fermente süt içeceklerinde süt bazlı protein kullanım olanakları
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Doğal yaşamın bir parçasını oluşturan ve insanlık tarihi ile eş bir geçmişe sahip olan fermente süt ürünleri, günümüzde süt endüstrisinin de önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllardaki çalışmaların odak noktası ...
An application of selected enterococci using Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in set-style probiotic yoghurt-like products
(Elsevier, 2021)
The present study aimed to develop a novel dairy product by combining Bifidobacterium lactis subsp. lactis BB 12® with proven probiotic properties with Enterococcus faecium K67E3 and Enterococcus durans K63E1, which possess ...