Search
Now showing items 1-7 of 7
Fermente süt ürünlerinde tüketici algısı: tutundurma stratejileri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Süt ve süt ürünleri canlıların büyüme ve gelişmeleri için ihtiyacı olan besin öğelerini bünyesinde bulunduran önemli gıdalardır. Fermente süt ürünleri bu kategori içerisinde sütün zengin bileşiminden gelen yapısının yanı ...
Coğrafi işaretli gastronomik lezzetler : İzmir örneği
(İKSAD Publishing House, 2019)
Coğrafi işaretler, bir ürünün ait olduğu bölgeyi, sahip olduğu özelliklerini ifade eden, özgünlüğünü koruyarak gelecek nesillere aktaran işaretlerdir. Bölgede yiyecek içecek kültürü ile yöreye özgü üretilip sunulan ürünler ...
Kefir: Bileşimi ve anti-ajan özellikleri
(İKSAD Publishing House, 2019)
Geçmişten günümüze geleneksel olarak üretilen kefir, sütteki laktozun başta laktik asit bakterileri (LAB) ve mayalar olmak üzere mikroorganizmalar tarafından laktik asit ve alkol fermentasyonları ile parçalanması sonucu ...
Set tipi probiyotik yoğurt üretiminde enterococcus faecium ve enterococcus durans suşlarının lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus ile kombine kullanımı
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Enterokoklar gıda mikrobiyolojisi açısından önem taşıyan laktik asit bakterilerdir. İnsan ve çeşitli çiftlik hayvanlarının intestinal sistemi doğal ortamları olması nedeniyle başta gıda ve yemler olmak üzere her yerde ...
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Türkiye mutlak konumu itibari ile farklı iklimlerin seyrettiği bir ülkedir. İklimsel çeşitlilik tarım ve hayvancılık sektöründe ürün çeşitliliğini de beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen ...
Turizmde dış kaynak kullanımının örgütsel güven ve örgütsel sessizlik üzerindeki etkileri
(UBAK ULUSLARARASI BİLİMLER AKADEMİSİ, 2019-03-26)
İşletmeler tarafından yaygın olarak tercih edilen dış kaynak kullanımı, işletmelerin temel yeteneği olmayan faaliyetlerinin, birçok kullanıcı gereksinimini aynı anda karşılamak amacıyla alanında uzman hizmet sağlayıcılara ...
Fermente süt içeceklerinde süt bazlı protein kullanım olanakları
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Doğal yaşamın bir parçasını oluşturan ve insanlık tarihi ile eş bir geçmişe sahip olan fermente süt ürünleri, günümüzde süt endüstrisinin de önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllardaki çalışmaların odak noktası ...