Search
Now showing items 1-8 of 8
Fermente süt ürünlerinde tüketici algısı: tutundurma stratejileri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Süt ve süt ürünleri canlıların büyüme ve gelişmeleri için ihtiyacı olan besin öğelerini bünyesinde bulunduran önemli gıdalardır. Fermente süt ürünleri bu kategori içerisinde sütün zengin bileşiminden gelen yapısının yanı ...
Set tipi probiyotik yoğurt üretiminde enterococcus faecium ve enterococcus durans suşlarının lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus ile kombine kullanımı
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Enterokoklar gıda mikrobiyolojisi açısından önem taşıyan laktik asit bakterilerdir. İnsan ve çeşitli çiftlik hayvanlarının intestinal sistemi doğal ortamları olması nedeniyle başta gıda ve yemler olmak üzere her yerde ...
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Türkiye mutlak konumu itibari ile farklı iklimlerin seyrettiği bir ülkedir. İklimsel çeşitlilik tarım ve hayvancılık sektöründe ürün çeşitliliğini de beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen ...
Turizmde dış kaynak kullanımının örgütsel güven ve örgütsel sessizlik üzerindeki etkileri
(UBAK ULUSLARARASI BİLİMLER AKADEMİSİ, 2019-03-26)
İşletmeler tarafından yaygın olarak tercih edilen dış kaynak kullanımı, işletmelerin temel yeteneği olmayan faaliyetlerinin, birçok kullanıcı gereksinimini aynı anda karşılamak amacıyla alanında uzman hizmet sağlayıcılara ...
Terörün İstanbul turizmine etkileri
(T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, 2017)
Bu çalışmada turizm sektörünün en büyük problemlerden biri olan terör ve terörizm kavramı tanıtılarak, terör eylemlerinin turizm sektörü ile ilişkisi incelenmiştir. Yapılan araştırma, Türkiye’nin en önemli destinasyon ...
Fermente süt içeceklerinde süt bazlı protein kullanım olanakları
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)
Doğal yaşamın bir parçasını oluşturan ve insanlık tarihi ile eş bir geçmişe sahip olan fermente süt ürünleri, günümüzde süt endüstrisinin de önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllardaki çalışmaların odak noktası ...
Görme engellilerin gıda seçiminde ambalajın etkileri ve çözüm sunan yeni ambalaj tasarımları
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)
İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan gıdalar, insanların hayatlarını sağlıklı ve güçlü bir şekilde devam ettirmesini sağlar. Bundan dolayı beslenme, insanların günlük ihtiyaçlarının başında gelir. Toplumumuzda ...
Türkiye'de gıda sanayiinde Ar-Ge çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)
Dünyanın tek bir pazar haline geldiği günümüz piyasa koşullarında Ar-Ge faaliyetlerinin önemi endüstriyel her sektörde olduğu gibi gıda sektörü açısından da önem arz etmektedir. Türkiye gıda sektöründe ise var olan Ar-Ge ...