Browsing Aşçılık Programı by Issue Date
Now showing items 1-20 of 25
-
Görme engellilerin gıda seçiminde ambalajın etkileri ve çözüm sunan yeni ambalaj tasarımları
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan gıdalar, insanların hayatlarını sağlıklı ve güçlü bir şekilde devam ettirmesini sağlar. Bundan dolayı beslenme, insanların günlük ihtiyaçlarının başında gelir. Toplumumuzda ... -
Türkiye'de gıda sanayiinde Ar-Ge çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)Dünyanın tek bir pazar haline geldiği günümüz piyasa koşullarında Ar-Ge faaliyetlerinin önemi endüstriyel her sektörde olduğu gibi gıda sektörü açısından da önem arz etmektedir. Türkiye gıda sektöründe ise var olan Ar-Ge ... -
Detection of Antibiotic Resistance and Resistance Genes in Enterococci Isolated from Sucuk, a Traditional Turkish Dry-Fermented Sausage
(KOREAN SOC FOOD SCIENCE ANIMAL RESOURCES, 2017)The aim of this study was to isolate enterococci in Sucuk, a traditional Turkish dry -fermented sausage and to analyze isolates for their biodiversity, antibiotic resistance patterns and the presence of some antibiotic ... -
Detection of Antibiotic Resistance and Resistance Genes in Enterococci Isolated from Sucuk, a Traditional Turkish Dry-Fermented Sausage (vol 37, pg 670, 2017)
(KOREAN SOC FOOD SCIENCE ANIMAL RESOURCES, 2017)This study was financially supported by the Süleyman Demirel University Scientific Research Project Coordination Unit through project number 3791-YL2-13. Part of this study was presented as a poster presentation at the 2nd ... -
Kalite çemberleri ve TKY uygulamalarında kullanılabilecek araçlar
(Lisans Yayıncılık, 2017)İşletmelerin son yıllarda büyük önem verdiği kalite çemberleri, toplam kalite yönetimi içinde sürekli gelişmeyi sağlamak amacıyla Japonya’da başarıyla uygulanan ve tüm dünyaya yayılan bir kavramdır. Kalite çemberleri aynı ... -
Terör, terörizm kavramları ile turizm ilişkisi
(Institution Of Economic Development And Social Researches, 2017)Son yıllarda ülkemizde ve dünyada artarak devam eden terör eylemleri, küresel olarak terör ve terörizm kavramının daha fazla gündeme taşınarak, ülkeleri farklı tedbirlerle çözüm yolları arayışına itmektedir. Günümüze kadar ... -
Terörün İstanbul turizmine etkileri
(T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, 2017)Bu çalışmada turizm sektörünün en büyük problemlerden biri olan terör ve terörizm kavramı tanıtılarak, terör eylemlerinin turizm sektörü ile ilişkisi incelenmiştir. Yapılan araştırma, Türkiye’nin en önemli destinasyon ... -
Laktik starter kültür üretim teknolojisi
(Osman SAĞDIÇ, 2017-12-31)Starter kültür, fermantasyon sürecini hızlandırıp yönlendirerek istenen özelliklerde fermente gıda üretmek amacıyla hammaddeye katılan mikroorganizma kültürü olarak tanımlanabilir. Fermente gıda üretiminde en çok kullanılan ... -
Çadırdan saraya Türk mutfağı
(Kastamonu Üniversitesi, 2018)Türkler Orta Asya’dan göç ederken gittikleri yerlere geleneklerini de götürmüşlerdir. Anadolu’ya yerleşen Türkler, eski beslenme alışkanlıklarını muhafaza etmekle birlikte, yeni yemek kültürleriyle de karşılaşmış ve bunlardan ... -
Fermente süt ürünlerinin insan sağlığına etkisi
(Osman SAĞDIÇ, 2018-08-05)Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığının iyileştirilmesi için yüksek bir potansiyele sahip olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Fermente süt ürünleri insan beslenmesinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllarda ... -
Fermente süt ürünlerinde tüketici algısı: tutundurma stratejileri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Süt ve süt ürünleri canlıların büyüme ve gelişmeleri için ihtiyacı olan besin öğelerini bünyesinde bulunduran önemli gıdalardır. Fermente süt ürünleri bu kategori içerisinde sütün zengin bileşiminden gelen yapısının yanı ... -
Coğrafi işaretli gastronomik lezzetler : İzmir örneği
(İKSAD Publishing House, 2019)Coğrafi işaretler, bir ürünün ait olduğu bölgeyi, sahip olduğu özelliklerini ifade eden, özgünlüğünü koruyarak gelecek nesillere aktaran işaretlerdir. Bölgede yiyecek içecek kültürü ile yöreye özgü üretilip sunulan ürünler ... -
Kefir: Bileşimi ve anti-ajan özellikleri
(İKSAD Publishing House, 2019)Geçmişten günümüze geleneksel olarak üretilen kefir, sütteki laktozun başta laktik asit bakterileri (LAB) ve mayalar olmak üzere mikroorganizmalar tarafından laktik asit ve alkol fermentasyonları ile parçalanması sonucu ... -
Set tipi probiyotik yoğurt üretiminde enterococcus faecium ve enterococcus durans suşlarının lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus ile kombine kullanımı
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Enterokoklar gıda mikrobiyolojisi açısından önem taşıyan laktik asit bakterilerdir. İnsan ve çeşitli çiftlik hayvanlarının intestinal sistemi doğal ortamları olması nedeniyle başta gıda ve yemler olmak üzere her yerde ... -
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Türkiye mutlak konumu itibari ile farklı iklimlerin seyrettiği bir ülkedir. İklimsel çeşitlilik tarım ve hayvancılık sektöründe ürün çeşitliliğini de beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen ... -
Fermente süt içeceklerinde süt bazlı protein kullanım olanakları
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Doğal yaşamın bir parçasını oluşturan ve insanlık tarihi ile eş bir geçmişe sahip olan fermente süt ürünleri, günümüzde süt endüstrisinin de önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllardaki çalışmaların odak noktası ... -
Turizmde dış kaynak kullanımının örgütsel güven ve örgütsel sessizlik üzerindeki etkileri
(UBAK ULUSLARARASI BİLİMLER AKADEMİSİ, 2019-03-26)İşletmeler tarafından yaygın olarak tercih edilen dış kaynak kullanımı, işletmelerin temel yeteneği olmayan faaliyetlerinin, birçok kullanıcı gereksinimini aynı anda karşılamak amacıyla alanında uzman hizmet sağlayıcılara ... -
Incorporation of propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii in probiotic dairy drink production: physicochemical, rheological, microbiological and sensorial properties
(SDT Society of Dairy Technology, 2020)The aim of this study was to investigate the use of Propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii as a combined culture with Lactobacillus acidophilus (AP), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BP), Lactobacillus ... -
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(İstanbul Aydın Üniversitesi, 2020)Türkiye, coğrafi konumu itibariyle tarımsal ve hayvansal ürün çeşitliliğinin fazla olduğu ve bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen toplumların bir arada bulunmasıyla zengin mutfak kültürünün oluştuğu bir ülkedir. Sahip ... -
Beykent University Archives of Health Science and Research
(Beykent Üniversitesi, 2020)Beykent University Archives of Health Science and Research book which was created with great devotion, experiences and valuable works of academicians has been published. I would like to thank our authors who contributed ...