Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Sub-communities within this community
-
Ağırlama Hizmetleri Programı [0]
Hospitality Services Program -
Aşçılık Programı [25]
Cookery Program
Recent Submissions
-
An application of selected enterococci using Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in set-style probiotic yoghurt-like products
(Elsevier, 2021)The present study aimed to develop a novel dairy product by combining Bifidobacterium lactis subsp. lactis BB 12® with proven probiotic properties with Enterococcus faecium K67E3 and Enterococcus durans K63E1, which possess ... -
Turizmde bir yeni trend: Kırsal turizm girişimciliği
(Nobel Akademik Yayıncılık, 2020)Son yüzyılda sanayileşme ve kentleşmenin güçlü eğilimleri kırsal toplumun ekonomik ve politik konumunda değişimlere yol açmış ve kentsel alanlara olan eğilimler artmıştır. -
Evaluation of antimicrobial activity and antibiotic susceptibility profiles of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus strains isolated from commercial yoghurt starter cultures
(Sociedade Brasileira de Ciencia e Tecnologia de Alimentos, SBCTA, 2021)This research investigated the antimicrobial activity and antibiotic susceptibilities of nine Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus strains and nine Streptococcus thermophilus strains isolated from commercial yoghurt ... -
Görme engellilerin gıda seçiminde ambalajın etkileri ve çözüm sunan yeni ambalaj tasarımları
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan gıdalar, insanların hayatlarını sağlıklı ve güçlü bir şekilde devam ettirmesini sağlar. Bundan dolayı beslenme, insanların günlük ihtiyaçlarının başında gelir. Toplumumuzda ... -
Türkiye'de gıda sanayiinde Ar-Ge çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)Dünyanın tek bir pazar haline geldiği günümüz piyasa koşullarında Ar-Ge faaliyetlerinin önemi endüstriyel her sektörde olduğu gibi gıda sektörü açısından da önem arz etmektedir. Türkiye gıda sektöründe ise var olan Ar-Ge ... -
Beykent University Archives of Health Science and Research
(Beykent Üniversitesi, 2020)Beykent University Archives of Health Science and Research book which was created with great devotion, experiences and valuable works of academicians has been published. I would like to thank our authors who contributed ... -
Fermente süt içeceklerinde süt bazlı protein kullanım olanakları
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Doğal yaşamın bir parçasını oluşturan ve insanlık tarihi ile eş bir geçmişe sahip olan fermente süt ürünleri, günümüzde süt endüstrisinin de önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllardaki çalışmaların odak noktası ... -
Production of set-type yoghurt using Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains with probiotic potential as starter adjuncts
(Wiley-Blackwell, 2020)The study investigated the potential use of Enterococcus faecium and E.durans strains as adjunct cultures in the production of set‐type probiotic yoghurt. There were significant changes and differences in the pH, titratable ... -
Analysis of some physicochemical, rheological, sensorial properties, and probiotic viability of fermented milks containing enterococcus faecium and enterococcus durans strains
(Institute of Food Science & Technology, 2020)The aim of this research was to observe the combined usability of Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains, which are resistant to adverse environmental conditions, together with commercial probiotic starters ... -
Set tipi probiyotik yoğurt üretiminde enterococcus faecium ve enterococcus durans suşlarının lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus ile kombine kullanımı
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Enterokoklar gıda mikrobiyolojisi açısından önem taşıyan laktik asit bakterilerdir. İnsan ve çeşitli çiftlik hayvanlarının intestinal sistemi doğal ortamları olması nedeniyle başta gıda ve yemler olmak üzere her yerde ... -
Coğrafi işaretli Türkiye peynirleri
(İstanbul Aydın Üniversitesi, 2020)Türkiye, coğrafi konumu itibariyle tarımsal ve hayvansal ürün çeşitliliğinin fazla olduğu ve bunun yanı sıra farklı kültürlerden gelen toplumların bir arada bulunmasıyla zengin mutfak kültürünün oluştuğu bir ülkedir. Sahip ... -
Kefir: Bileşimi ve anti-ajan özellikleri
(İKSAD Publishing House, 2019)Geçmişten günümüze geleneksel olarak üretilen kefir, sütteki laktozun başta laktik asit bakterileri (LAB) ve mayalar olmak üzere mikroorganizmalar tarafından laktik asit ve alkol fermentasyonları ile parçalanması sonucu ... -
Coğrafi işaretli gastronomik lezzetler : İzmir örneği
(İKSAD Publishing House, 2019)Coğrafi işaretler, bir ürünün ait olduğu bölgeyi, sahip olduğu özelliklerini ifade eden, özgünlüğünü koruyarak gelecek nesillere aktaran işaretlerdir. Bölgede yiyecek içecek kültürü ile yöreye özgü üretilip sunulan ürünler ... -
Incorporation of propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii in probiotic dairy drink production: physicochemical, rheological, microbiological and sensorial properties
(SDT Society of Dairy Technology, 2020)The aim of this study was to investigate the use of Propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii as a combined culture with Lactobacillus acidophilus (AP), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BP), Lactobacillus ... -
Terör, terörizm kavramları ile turizm ilişkisi
(Institution Of Economic Development And Social Researches, 2017)Son yıllarda ülkemizde ve dünyada artarak devam eden terör eylemleri, küresel olarak terör ve terörizm kavramının daha fazla gündeme taşınarak, ülkeleri farklı tedbirlerle çözüm yolları arayışına itmektedir. Günümüze kadar ... -
Terörün İstanbul turizmine etkileri
(T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, 2017)Bu çalışmada turizm sektörünün en büyük problemlerden biri olan terör ve terörizm kavramı tanıtılarak, terör eylemlerinin turizm sektörü ile ilişkisi incelenmiştir. Yapılan araştırma, Türkiye’nin en önemli destinasyon ... -
Kalite çemberleri ve TKY uygulamalarında kullanılabilecek araçlar
(Lisans Yayıncılık, 2017)İşletmelerin son yıllarda büyük önem verdiği kalite çemberleri, toplam kalite yönetimi içinde sürekli gelişmeyi sağlamak amacıyla Japonya’da başarıyla uygulanan ve tüm dünyaya yayılan bir kavramdır. Kalite çemberleri aynı ... -
Turizmde dış kaynak kullanımının örgütsel güven ve örgütsel sessizlik üzerindeki etkileri
(UBAK ULUSLARARASI BİLİMLER AKADEMİSİ, 2019-03-26)İşletmeler tarafından yaygın olarak tercih edilen dış kaynak kullanımı, işletmelerin temel yeteneği olmayan faaliyetlerinin, birçok kullanıcı gereksinimini aynı anda karşılamak amacıyla alanında uzman hizmet sağlayıcılara ... -
Fermente süt ürünlerinin insan sağlığına etkisi
(Osman SAĞDIÇ, 2018-08-05)Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığının iyileştirilmesi için yüksek bir potansiyele sahip olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Fermente süt ürünleri insan beslenmesinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllarda ... -
Laktik starter kültür üretim teknolojisi
(Osman SAĞDIÇ, 2017-12-31)Starter kültür, fermantasyon sürecini hızlandırıp yönlendirerek istenen özelliklerde fermente gıda üretmek amacıyla hammaddeye katılan mikroorganizma kültürü olarak tanımlanabilir. Fermente gıda üretiminde en çok kullanılan ...