Set tipi probiyotik yoğurt üretiminde enterococcus faecium ve enterococcus durans suşlarının lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus ile kombine kullanımı
Citation
YERLİKAYA, O., AKPINAR, A., & SAYGILI, D., (2019). Set Tipi Probiyotik Yoğurt Üretiminde Enterococcus faecium ve Enterococcus durans suşlarının Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve Streptococcus thermophilus ile Kombine Kullanımı . 2. Ulusal Sütçülük Kongresi (pp.207-208). İzmir, TurkeyAbstract
Enterokoklar gıda mikrobiyolojisi açısından önem taşıyan laktik asit bakterilerdir. İnsan ve çeşitli çiftlik hayvanlarının intestinal sistemi doğal ortamları olması nedeniyle başta gıda ve yemler olmak üzere her yerde bulunabilen bu bakteriler, büyüme şartları ve katalaz aktivitesi gibi pek çok özellikleri ile diğer laktik asit bakterilerine benzemektedirler.
Source
2. Ulusal Sütçülük Kongresi bildiriler kitabıCollections
- Bildiri Koleksiyonu [10]