Bildiri Koleksiyonu
Recent Submissions
-
Görme engellilerin gıda seçiminde ambalajın etkileri ve çözüm sunan yeni ambalaj tasarımları
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan gıdalar, insanların hayatlarını sağlıklı ve güçlü bir şekilde devam ettirmesini sağlar. Bundan dolayı beslenme, insanların günlük ihtiyaçlarının başında gelir. Toplumumuzda ... -
Türkiye'de gıda sanayiinde Ar-Ge çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2016)Dünyanın tek bir pazar haline geldiği günümüz piyasa koşullarında Ar-Ge faaliyetlerinin önemi endüstriyel her sektörde olduğu gibi gıda sektörü açısından da önem arz etmektedir. Türkiye gıda sektöründe ise var olan Ar-Ge ... -
Fermente süt içeceklerinde süt bazlı protein kullanım olanakları
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Doğal yaşamın bir parçasını oluşturan ve insanlık tarihi ile eş bir geçmişe sahip olan fermente süt ürünleri, günümüzde süt endüstrisinin de önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Son yıllardaki çalışmaların odak noktası ... -
Set tipi probiyotik yoğurt üretiminde enterococcus faecium ve enterococcus durans suşlarının lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus ve streptococcus thermophilus ile kombine kullanımı
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Enterokoklar gıda mikrobiyolojisi açısından önem taşıyan laktik asit bakterilerdir. İnsan ve çeşitli çiftlik hayvanlarının intestinal sistemi doğal ortamları olması nedeniyle başta gıda ve yemler olmak üzere her yerde ... -
Kefir: Bileşimi ve anti-ajan özellikleri
(İKSAD Publishing House, 2019)Geçmişten günümüze geleneksel olarak üretilen kefir, sütteki laktozun başta laktik asit bakterileri (LAB) ve mayalar olmak üzere mikroorganizmalar tarafından laktik asit ve alkol fermentasyonları ile parçalanması sonucu ... -
Coğrafi işaretli gastronomik lezzetler : İzmir örneği
(İKSAD Publishing House, 2019)Coğrafi işaretler, bir ürünün ait olduğu bölgeyi, sahip olduğu özelliklerini ifade eden, özgünlüğünü koruyarak gelecek nesillere aktaran işaretlerdir. Bölgede yiyecek içecek kültürü ile yöreye özgü üretilip sunulan ürünler ... -
Terör, terörizm kavramları ile turizm ilişkisi
(Institution Of Economic Development And Social Researches, 2017)Son yıllarda ülkemizde ve dünyada artarak devam eden terör eylemleri, küresel olarak terör ve terörizm kavramının daha fazla gündeme taşınarak, ülkeleri farklı tedbirlerle çözüm yolları arayışına itmektedir. Günümüze kadar ... -
Terörün İstanbul turizmine etkileri
(T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, 2017)Bu çalışmada turizm sektörünün en büyük problemlerden biri olan terör ve terörizm kavramı tanıtılarak, terör eylemlerinin turizm sektörü ile ilişkisi incelenmiştir. Yapılan araştırma, Türkiye’nin en önemli destinasyon ... -
Turizmde dış kaynak kullanımının örgütsel güven ve örgütsel sessizlik üzerindeki etkileri
(UBAK ULUSLARARASI BİLİMLER AKADEMİSİ, 2019-03-26)İşletmeler tarafından yaygın olarak tercih edilen dış kaynak kullanımı, işletmelerin temel yeteneği olmayan faaliyetlerinin, birçok kullanıcı gereksinimini aynı anda karşılamak amacıyla alanında uzman hizmet sağlayıcılara ... -
Fermente süt ürünlerinde tüketici algısı: tutundurma stratejileri
(Sidas Medya Tanıtım, 2019)Süt ve süt ürünleri canlıların büyüme ve gelişmeleri için ihtiyacı olan besin öğelerini bünyesinde bulunduran önemli gıdalardır. Fermente süt ürünleri bu kategori içerisinde sütün zengin bileşiminden gelen yapısının yanı ...